#btb4tw

#btb4tw staat voor be the best for the world. Be the best for the world, not the best in the world. Onze cultuur vraagt om te excelleren, de beste van de klas krijgt een pluim, de eerste van de wedstrijd krijgt een medaille en je ziet het in organisaties bij promoties en salarisverhogingen. Ego-gerelateerd in plaats van eco-gerelateerd. De beste zijn en het hardste roepen. En dat dat ten koste gaat van anderen of betere oplossingen (oplossingen die van mensen komen die niet zo hard willen of durven te roepen) dat doet er niet toe.

Terwijl het volgens mij niet gaat of jij het beste bent an zich, maar of jij goed acteert in de context en in de keten. Breng jij het beste in de situatie, in de omgeving , zodat het ook goed is voor anderen? En sterker nog dat het goed is voor de volgende generaties en de wereld.

Daarover ben ik een boek aan het schrijven. Natuurlijk heb ik daar zelf ideeën over, maar ik was ook heel benieuwd naar inspirerende verhalen en ideeën van anderen. Daarom heb ik een oproep op LinkedIn geplaatst en heb ik inmiddels vele mensen met mooie inspirerende verhalen mogen interviewen. Al die verhalen worden samengevoegd in het boek #btb4tw.

Met dat boek hoop ik lezers te kunnen inspireren om naar hun eigen werkzaamheden en business te kijken en daar waar het kan en nodig is veranderingen aan te brengen die ten goede komen aan mens, maatschappij en milieu. Want het zit hem in kleine dingen heb ik geleerd van de mooie verhalen, micro-economisch is er al zoveel te behalen waardoor we vriendelijker met elkaar, de maatschappij en het milieu omgaan.

 

Ik geef over dit onderwerp ook lezingen. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, laat het me weten!