Programma (waarom)

Voor leiders en professionals met lef

 

Fitte Business is een programma om jouw business, jouw organisatie, jouw team nog fitter en toekomstklaar te maken.

 

Met fitter wordt in deze context een gezondere cultuur bedoeld. Meer werkplezier in je business/organisatie/team; meer verbindende communicatie, dus geen oordelen over elkaar maar constructieve gesprekken met elkaar; meer helderheid in de beleidsvoering en communicatie (dat als je aan de ene MT-lid een vraag stelt over strategie en visie  je hetzelfde antwoord krijgt dan dat je het aan een ander MT-lid vraagt), minder omloop in personeel en minder of geen politiek spel. Werken met mensen die ’s ochtends niet kunnen wachten om de werkdag te beginnen, die op de parkeerplaats zien dat bepaalde collega’s aanwezig zijn en denken ‘dat wordt weer een leuke dag’, die eigenlijk niet op vakantie willen omdat ze dan de energie van het werk gaan missen, die thuis ook gezelliger en leuker zijn omdat ze geen stress van het werk ervaren.

 

En het programma maakt je business toekomstklaar.

De wereld om ons heen verandert snel, heel snel. Meer dan de helft van de wereldbevolking is jonger dan 30 jaar en 2 generaties zijn opgegroeid in een wereld waarin Internet heel normaal is.

In 2010 hadden bijvoorbeeld 1,2 miljard mensen toegang tot Internet, in 2020 zijn dat er al 5 miljard! (bron: Giles Hutchins, Toekomstklaar, werken aan betekenisvolle organisaties, Het Eerste Huis (2016)). Laat die informatie even op je inwerken en je weet dat er werk aan de winkel is.

 

Duurde het vroeger nog 75 jaar om 50 miljoen gebruikers van je product te hebben (bij de televisie was dat het geval), tegenwoordig kan dat in 5 dagen (Pokemon Go was binnen 5 dagen 50 miljoen x gedownload).

En daarbij zijn de producten en diensten ook erg verandert. Internet en software zorgen voor versnelling. Transportkosten bestaan niet, binnen een fractie is de data aan de andere kant van de wereld en de diensten zijn niet fysiek, terwijl de manier waarop de meeste organisaties zijn ingericht op basis is van de industriële economie.

 

Dat zijn veranderingen, of liever gezegd transformaties!

 

Met Fitte Business zal je leren meer bewuste keuzes te maken en niet alleen maar reageren op de gebeurtenissen, maar pro-actief of zelfs creatief kiezen. Want

 

 

 

 

Share This